Николиќ: Терористичките планови ги потврдуваат стравовите за Голема Албанија

Српскиот премиер Александар Вучиќ изјави во интервју за Б92, дека Србија ги понудила информациите за Куманово. Тој додаде дека улогата на неговите служби била важна, бидејќи според него, српската служба била таа која што ги дала првите информации за вооружената група од Косово.
Српскиот претседател Томислав Николиќ, изјави дека последните терористички планови во регионот, го потврдуваат стравот дека се создава таканаречената Голема Албанија, која датира од 1878 година и дека тоа се прави со воено – политичко дејствување кое ќе создаде интегрирана територија со териториите на Македонија, Србија, Црна Гора и Грција.Тој додаде дека улогата на неговите служби била важна, бидејќи според него, српската служба била таа која што ги дала првите информации за вооружен

Пронајдете не на следниве мрежи: