Никовски: Целта беше да се создаде нестабилна Влада

Loading...

Целта беше да се нашрави нестабилна Влада и победата да биде пирова, истакна аналитичарот Ристо Никовски во Отвореното студио на ТВ НОВА.Тој смета дека е клучно што изборите минаа во најдобар ред, иако сега имаме индикации дека некои работи се оспоруваат.
-Фактот дека ДИК не излегува со резултати шпекулира дека има одредени притисоци и барања нешто да се менува. Вакви недоразбирања се надвема нема да донесат непризнавање и проблеми. Имаме успешно организирани избори, но самите резултати се пораз за Македонија.  Кризата беше покрената за да дојде до тоа. Откако не не успеа планот „А“ со бомбите за да се сотре сегашната власт, направија се да ја срушат и на крај дојдовме до изборите, а целта беше да се направи нестабилна власт, победата да биде пирова. Албанските партии излегоа со неприфатливи барања што водат до федерализација, смета Никовски.Тој смета дека е клучно што изборите минаа во најдобар ред, иако сега имаме индикации дека некои работи се оспоруваат.
-Фактот дека ДИК не

loading...