Низ кои фази на заљубување поминуваат момчињата?

Момчињата најчесто ги кријат своите емоции. Но благодарение на говорот на телото и знаците кои ги „испраќаат“ ќе препознаете што тие вистински чувствуваат.
Почетна лудост
Однесување: неговата моќ лежи во самосвеста и реторичките вештини, но тој сака да се фали самиот себе само за да ве импресионира.
Препознатлив говор на тело: Ова самоуверено момче има потреба да ве допира кога ви се извинува. Штом почне да ја губи самодовербата се повеќе е загрижен и вознемирен. Ќе забележите доза на нервоза која ќе ја истакне преку зголемена физичка активност, провлекување на рацете низ косата или лижење на усните.
Заљубеност
Однесување: Во оваа фаза, тој сака тотално да ви се приближи и да ве вклучи во сите негови активности. Без разлика дали е спорт во прашање, гледање ТВ или дружење со неговите пријатели. Ќе се откаже од самостојните излегувања, одењето во теретана или на фудбалски натпревар.
Препознатлив говор на тело: Ве гледа продорно и директно во очи (колку и да мисли дека тоа е клише), нежно ве допира, ве гали по главата и ви ја трга косата од очите.
Потполно предавање
Однесување: Ако сака остатокот од животот да го помине со вас, тој тоа и ќе ви го покаже. Ќе го бара вашето мислење за најважните пријатели. Ќе дели се со вас – буквално се во својот живот.
Препознатлив говор на тело: Однесувањето на вашиот говор на тело значи подготвеност за живот на долги патеки. Ќе се однесува како вашиот одраз во огледало. Ако вие ја навалите главата на левата страна, тој ќе ја навали на десно. Ако ја ставите раката во десниот џеб, тој ќе ја стави во својот лев џеб.Момчињата најчесто ги кријат своите емоции. Но благодарение на говорот на телото и знаците кои ги „испраќаат&ldq

Пронајдете не на следниве мрежи: