Ногата ѝ се надувала како балон: Тоа што го извлекле од неа е застрашувачко!

Loading...

Несреќната жена, не можела сама да оди…Розен Смит (54) од САД, по 10 години мачење, може повторно да оди. Ногата почнала необјасниво да ѝ отекува кога имала 18 години. По 11 години, дознала дека има лимфедем.
„Имав една нога како слон, а друга како птица“, рекла Смит, откако од ногата ѝ извадиле 17 литри течност! По интервенцијата, почувствувала големо олеснување.
Нејзиното патење почнало преку ноќ. Се разбудила едно утро, а стапалото и зглобот ѝ биле прилично отечени. Веднаш се обратила на доктор.
Тогаш имала 29 години, а дијагнозата била страшна – лимфедем.

Таа спасот го пронашла кај стручњаци во Јужна Кореја. Секоја година собирала пари за лекувањето.
Таму ѝ направиле специјална липосукција и третман со матични ќелии. Ногата сега ѝ е дупло помала и повторно може да се движи.Розен Смит (54) од САД, по 10 години мачење, може повторно да оди. Ногата почнала необјасниво да ѝ отекува кога имала 18 години. По 11 години, дозн

loading...
Loading...