Nokia работи на 5G мрежа

Loading...

Остатокот (односно оригиналниот тим) од Nokia кој сѐ уште е базиран во Финска, сѐ уште силно работи и иновира на полето на мобилната технологија. Во јавноста се појавија нови информации за новата генерација на мобилна мрежа на која работи гигантот…Nokia Networks работи заедно со мобилните оператори за менаџирање, зголемување и одржување на нивните мрежи. Овој дел од компанијата е конкурент со Ericsson, Alcatel-Lucent и Huawei. Сите овие компании се натпреваруваат да го воведат новиот голем стандард во безжичната комуникација, наречен 5G (fifth generation).
Nokia веќе започна да ја тестира мрежата во Oulu, Финска и според првичните резултати, новата генерација би требала да биде со 1,000 пати поголем капацитет од сегашните најбрзи LTE мрежи, додека пак брзината ќе се зголеми од 10 до 100 пати. Со намалување на латенцијата, тоа значи дека брзините ќе достигнуваат до 500Mbps.
Прочитајте повеќе на: gsm.mkNokia Networks работи заедно со мобилните оператори за менаџирање, зголемување и одржување на нивните мрежи. Овој дел од компанијата е конкурент со

loading...
Loading...