Ноќните волци на Путин

Loading...

Застрашувачката моторциклистичка група “Ноќни волци” е еден од основните столбови на руското влијание во поранешните советски републики. Нивните собири и групни вежби Источна Европа се суптилен знак на руската моќ, но и препознатлив знак.„Ноќни волци“ е името на една од најголемите мотоциклистички клубов во Русија, која брои над 5.000 членови. Тие се застрашувачки патриотски ориентирани и веруваат дека Русија е онаму каде што се наоѓаат Ноќните волци.
Па така, во саботата тие организирале масовни возења во Северо-Источна Украина и на Крим, во регионите каде се зборува руски, пренесува danas.net.hr.
-Ние не сакаме да ни се случи тука она што му се случи во Киев. Таму, власта ја преземаа нацисти и бандити. Ако мораме да се бориме, ние ќе се бориме со се што ќе ни дојде при рака, изјавил еден од членовите на ноќните волци.
Инаку, Ноќни Волци биле основани за време на Перестројка, во осумдесеттите години во Русија како анти – советска група која се „фура“, на рок музика и мотоцикли. Тие и до ден денес тврдат дека не признаваат никакви закони, политички или верски движења.Токму поради тоа и е чудно што рускиот претседател Путин е во долгогодишни пријателски односи со водичот на Ноќните Волци, Александар Залдостанов, познат по прекарот Хирург.„Ноќни волци“ е името на една од најголемите мотоциклистички клубов во Русија, која брои над 5.000 членови. Тие се застрашувачки патрио

loading...
Loading...