Норвешка бара работници-плата од неверојатни 4.500 евра!

Loading...

ЕУЛЕКС денеска објави посебен извештај во кој наведува дека Норвешка бара работници за просечна плата од 4.500 евра.Според податоците на Еулекс, Норвешка бара стручњаци за хидраулика и електроника, келнери, лекари, медицински сестри, психолози, возачи како и келнери, а за нив просечната плата е 4.500 евра. Секој кој сака да работи треба да се пријави за дозвола за престој во земјата, а доколку биде вработен може да остане во оваа скандинавска земја шест месеци.
Според истражувањата, условите за работа во Норвешка се меѓу најдобрите и најхуманите во светот. Во просек вработените во оваа земја имаат по 25 дена годишен одмор, работат по 37 часа неделно, 7,5 часа секој ден. Просечната плата е 36.700 норвешки круни или околу 4.500 евра. 
Норвешка е рангирана како земја со најдобри работни услови, најголем животен век на населението и најдобри услови за живот.Според податоците на Еулекс, Норвешка бара стручњаци за хидраулика и електроника, келнери, лекари, медицински сестри, психолози, возачи како и келн

loading...
Loading...