Нов закон во САД кој важи за филмовите за возрасни

Loading...

Федералниот суд во Лос Анџелес донесе одлука да се употребуваат кондоми за време на снимање на порно филмови. Одлуката на судот во Лос Анџелес за употреба на кондоми за време на снимање на порно филмови е во согласност со американскиот Устав. 
Во пресудата, судијата Дин Прегерсон напиша дека постојат доволно докази за здравствените ризици за порно актерите кои со Законот за безбеден секс треба да бидат намалени.
Во предудата е наведено дека со ова „на директен и материјален начин да ги ублажат проблемите на оние кои се загрозени“.
Оваа пресуда е огромна победа. На овој начин ќе дојде до заштита и безбедност на актерите кои работат во порно индустријата, соопштија невладини организации кои се борат за заштита од СИДА. Одлуката на судот во Лос Анџелес за употреба на кондоми за време на снимање на порно филмови е во согласност со американскиот Устав. 

loading...
Loading...