НОВА ЧУМА: Појава на облаци од црни скакулци кои напаѓаат луѓе

Во селото Бело Поле, недалеку од Куршумлија, огромен број скакулци во роеви се движат по асфалтниот пат во должина од неколку стотици метри. Тие ги покрија засадите и каналите покрај патот.Локалното население е приморано да ги брани своите домови.
Нападот на црните скакулци прв го забележал Светозар Копривица (81), кој рече дека рој скакулци го покриле неговото куче кое било врзано пред куќата.
„Цел ден се бориме со тие црни скакулци. Кучето цвилеше бидејќи го касаа. Се запрепастив кога видов дека не се гледа од нив. Го бранев со метлата. Вакво нешто не паметам дека сме имале“, раскажува Копривица.
Жителите велат дека скакулците се движат во еден правец и дека ги напаѓаат и касаат.
„Тие скокаа по мене додека се бранев да не влезат во куќата. Ме испокасаа по рацете, нозете и вратот“, раскажа Даринка Копривица (74).
Претседателот на општината рече дека ќе преземе дополнителни мерки.Локалното население е приморано да ги брани своите домови.
Нападот на црните скакулци прв го забележал Светозар Копривица (81), кој рече де

Пронајдете не на следниве мрежи: