Нова кула на местото на Близначките во Њујорк

Во Њујорк свечено е отворена кулата изградена на местото на поранешниот Светски трговски центар каде на 11 септември 2001 година беа срушени кулите близначки.Се работи за нова зграда изградена на местото каде загинаа повеќе од 2.700 лица по терористичкиот напад, која се гради од 2008 година.
Новиот светски трговски центар ќе има ет кули, како и споменик за жртвите од нападот на 11-ти септември, музеј, центар за јавен транспорт, околу 5500.000 квадратни метри комерцијален простори и уметнички дел. Се работи за нова зграда изградена на местото каде загинаа повеќе од 2.700 лица по терористичкиот напад, која се гради од 2008 година.

Пронајдете не на следниве мрежи: