Нова религија: „Канје е пратен од небото да биде нашиот спасител“

Loading...

Интернет страната Yeezianity.com била направена за да соберат следбеници на новата религија наречена Yeezianity.Интернет страната Yeezianity.com била направена за да соберат следбеници на новата религија наречена Yeezianity.

Религијата настанала по примерот на најновиот албум на Каније Вест со наслов “Yeezus”, чија трета песна носи наслов “I Am God”, па така, за следбениците Каније е Бог.

“Ние сме група анонимни луѓе кои веруваат дека Каније, односно Yeezus, е божествено суштество, и дека Бог го испратил на Земјата”, било објаснето на страната.Интернет страната Yeezianity.com била направена за да соберат следбеници на новата религија наречена Yeezianity.

loading...
Loading...