Нова војна? Иранската флота се приближува до САД

Ова претставува дел од Иранскиот одговор на американското зголемување на присуството во близина на Персискиот залив.Иранскиот официр изјавил дека им е наредено на воените бродови да се приближат кон американската граница како одговор на распоредувњето на американски бродови во заливот.
„Иранската воена флота се приближува до американската граница и тој потег носи порака“, изјавил Афсхин Резаји Хадад.

 
Тој изјави дека бродовите се трганти на пат кон Атлантскиот океан.
Агенцијата наведува дека ова претставува дел од Иранскиот одговор на американското зголемување на присуството во близина на Персискиот залив
За сега нема потвди за овој извештај. 
 Иранскиот официр изјавил дека им е наредено на воените бродови да се приближат кон американската граница како одговор на распоредувњето на американ

Пронајдете не на следниве мрежи: