Нови студенти денес ја започнуваат програмата за практиканти во ОКТА

Нови група студенти станаа дел од програмата за практиканти на ОКТА. Програмата ќе трае 3 месеци, период во кој студентите ќе бидат континуирано присутни во работниот процес на ОКТА, со полно работно време и под надзор на ментор.Компанијата веќе неколку години ја спроведува програмата за практиканти со цел да им помогне на младите студенти да се подготват за својата понатамошна професионална кариера, а со тоа да станат конкурентни на пазарот на трудот.
Кандидатите, кои се завршна година од додипломските студии или студенти од магистерски студии, доаѓаат од седум факултети кои се блиски до оперативните процеси и дејноста на компанијата. Дел од оваа соработка се повеќе факултети меѓу кои Економскиот, Правниот, Електротехничкиот, Технолошкиот, Природно математичкиот во отсекот хемија, Градежниот факултет и Машински факултет од Универзитетот Свети Кирил и Методиј.Компанијата веќе неколку години ја спроведува програмата за практиканти со цел да им помогне на младите студенти да се подготват за своја

Пронајдете не на следниве мрежи: