Новиот фитнес тренд е гола јога

Loading...

Јога инструкторката Рози Рис одржува часови по јога низ цела Австралија. Она што е интересно е дека таа заедно со своите ученици, оваа дисциплина ја изведуваат потполно голи.Заборавете на еротска јога и медитација, веќе постои нова пракса која ќе ви помогне да се ослободите од стресот, а воедно ќе ги зајакнете вашите мускули. Станува збор за гола јога, најновиот фитнес тренд во Австралија. 
Јога инструкторката Рози Риз држи часови по јога низ целата земја. На нејзините часови присуствуваат околу 30 жени на кои голотијата не им претставува проблем. 30 годишната Рози вели дека часовите се наменети за да ги инспирираат жените без разлика на нивните години и нивната тежина, да се прифатат себе си такви какви што се.
 
Додека многумина сметаат дека постигнувањето на духовниот баланс во соба полна со непознати голи лица не е баш идеалниот начин, Рози истакнува дека оваа пракса е терапевтска и дека допринесува за подобар сон, сексуален живот и ја зголемува самодовербата.
“Многу жени се враќаат да ми речат дека откако почнале со гола јога имаат подобар сон, се чувствуваат енергични и дека имаат подобар секс”, рекла за Дејли Меил.

Заборавете на еротска јога и медитација, веќе постои нова пракса која ќе ви помогне да се ослободите од стресот, а воедно ќе ги зајакнете ваш

loading...