Новоизбран градоначалник, се откажал од општинската плата додека општината „не застане на нозе“!

Loading...

Новоизбраниот градоначалник на хрватската општина Задварје, кој има 23 години и е студент по електротехнички науки се откажа од платата додека, како што вели, „општината не застане на нозе“Младиот градоначалник, Иван Кржељ, се откажал од својата градоначалничка плата се со цел да и помогне на малата општина економски да закрепне заради истрошениот и задолжен буџет.
Неговата цел е со новите проекти да ги врати младите во општината и да го мотивира земјоделството како перспективна гранка во својот роден крај.
Покрај него, и неговата заменичка Ивана Крниќ, исто така се откажа од својата плата.

 
Младиот градоначалник наследил испразнет буџет од своите „повозрасни“ претходници кои ја задолжиле општината со десетици илјади евра и, како што вели, долговите за почеток нема да му ги расипат плановите, ниту да го демотивираат за што презема и конкретна акција – почнувајќи од самиот себе.
„Доста гледавме како луѓето само бегаат од земјава за нова работа, сакам да ја променам таа ситуација, да не си одат повеќе од тука“, вели младиот општински лидерб Иван.
Тој перспективата ја гледа во земјоделството, кој и самиот го практикува како дејност, но и во развојот на туризмот и сигурен е дека со посветеност и чесност ќе има успех на секое поле, затоа што првенствено треба да се започне со работа на „земјоделското поле“.Младиот градоначалник, Иван Кржељ, се откажал од својата градоначалничка плата се со цел да и помогне на малата општина економски да закрепне зарад

loading...
Loading...