НУРКАЧИТЕ ОТКРИЈА како младите деца ИЗЛЕГЛЕ од автомобилот кој падна во Дунав

Автомобилот кој во саботата утрото влета кај  Ада Хуја, полициските нуркачи го пронашле на околу 15 метри од местото каде влетал во Дунав.- Автомобилот слетал на сите 4 тркала. Сите врати беа затворени и сите прозорци беа цели. Веруваме дека Душан Јованивиќ, Лука Вишниќ(18) и девојчето Милица Јокиќ (18) се извлекле додека автомобилот сеуште паѓал во водата. Јовановиќ од вратата на возачот, Вишниќ од кај сувозачката врата, додека Милица која седла на задното седиште во средина при ударот прелетала кон предниот дел и така се извлекла. Вратите потоа под притисок на водата се затвориле – велат нуркачите.
Еден од нуркачите од задното седиште го извлекол телото на Немања Антиќ и Анастасија Стајиќ.
Глетката која ја затекнале кога дошле до возилото никогаш нема да ја заборават.

 

– Возилото го најдовме на 8 мтри длабочина. Внатре на задното седиште беа телата на Анастасија и Немања. Еден од нуркачите ги отвори вратите и така ги извади телата.  Задното седиште беше цело искршено. Знаевме дека таму е и телото на Милош Јанковиќ (20) кој беше во багажникот. Нуркачот кој беше внатре го допре неговото колено. Тој очигледно со сите сили се борел за живот така и со ударите го искршил седиштето. Неговото тело од багажникот е извлечено дури откако со дигалка автомобилот беше изваден на брегот, – велат нуркачите. 
Мајката на младата Анастасија по ужасната несреќа сакала да се фрли од тараса, а девојчето кое успеја да се извлече од автомобилот и преживеа е во многу лоша состојба и постојано бара да ја види Анастасија. Прочитајте повеќе ТУКА- Автомобилот слетал на сите 4 тркала. Сите врати беа затворени и сите прозорци беа цели. Веруваме дека Душан Јованивиќ, Лука Вишниќ(18) и девојчет

Пронајдете не на следниве мрежи: