Обама нареди Пентагон да подготви проширена листа на цели во Сирија

Loading...

Американскиот претседател Барак Обама им нареди на Пентагон што поскоро да подготви листа на потенцијални цели во Ситија, по анализите од разузнавачката служба. Ова покажува дека првичните 50 цели што ги имаше САД за напад на Сирија ќе се зголемат. а се разгледува можноста и за кристење на военото воздухопловство, покрај испукување проектили Томахавк од носач на авиони.
Како можна опција се споменуваат и Б-52 бомбардери и Б-2 Стелт летала кои носат сателитски наведувани бомби.
Според Њујорк Тајмс, нападот би бил насочен кон воени единици кои како што се наведува извршиле напади со хемиско оружје како и врз командни штабови кои раководеле со нападот.
 
 Ова покажува дека првичните 50 цели што ги имаше САД за напад на Сирија ќе се зголемат. а се разгледува можноста и за кристење на военото возд

loading...
Loading...