Обама упати критики кон Ким Кардашијан и Кание Вест

Loading...

Претседателот на Америка, Барак Обама јавно го критикуваше моментално најактуалниот пар во Америка. Обама не е задоволен од тоа како Ким Кардашијан и Кание Вест даваат пример во јавноста за американскиот сон. 
“Американскиот сон некогаш значеше добра работа која дава сигурност и добро образование. Луѓето мислеа дека ако работат напорно, можат да го постигнат тоа. И не мислам дека некој во тоа време си викал:” Треба да имам огромна куќа”, забележува Обама.
“Немаше таков огромен интерес кон начинот на кој живеат богатите и славните. Децата не следеа секојдневно работи, како, што облекува Ким Кардашијан или каде ќе одмора Кание Вест, фантазираат, дека тие се симболите на успехот”.
Не е прв пат претседателот на САД да изразува незадоволство од медиумската врева околу ѕвездената двојка.
Пред некое време претседателот го нарече раперот “будала” (jackass), а првата дама Мишел Обама изјави дека не сака нејзините деца да го гледаат шоуто на Кардашијан.
 Обама не е задоволен од тоа како Ким Кардашијан и Кание Вест даваат пример во јавноста за американскиот сон. 
“Американскиот сон неког

loading...
Loading...