Обдукцијата открива: Еве од што навистина почина детето чија смрт ја крена јавноста на нозе!

Наодите од обдукцијата и микроскопскиот преглед на органите на малиот Раденко Никодиновиќ (8) од Козјак кај Лозница, покажаа дека неговата смрт настапила поради компликации предизвикани од бактериска инфекција.Се очекува Основното јавно обвинителство во Лозница да наложи медицинско вештачење кое би требало да утврди што ја предизвикало бактериската инфекција кога детето ја скршило раката и поради што дошло до компликација.
Обдукцијата потврди дека на Раденко му биле скршени две коски од подлактицата и дека генералната здравствена состојба му била добра.
Инаку, жителите на Лозница денес протестираат пред зградата за ортопедија во болничкиот центар, барајќи одговорност за лекарската негрижа.Се очекува Основното јавно обвинителство во Лозница да наложи медицинско вештачење кое би требало да утврди што ја предизвикало бактериската инфекц

Пронајдете не на следниве мрежи: