Обидете се: Знаете ли дека во ВАШЕТО УВО се наоѓа МАГИЧНА точка наречена „Порта на рајот“?

Рускиот лекар Марк Сандомирски неодамна откри техника со која сигурно ќе го отстраните стресот. Иако луѓето различно го доживуваат стресот, голем број после стресен настан чувствуваат непријатност, како и тежина дури и болка во телото.
Првиот чекор кон ослободување од стрес е отстранувањето на  негативните емоции. Па освен од психичките морате да се ослободите и од физичките симптоми.
Иако не сте свесни за тоа, вашето тело поседува антистрес точка која е доволно да ја измасирате и се да дојде во ред.
Древните Кинези оваа точка ја нарекувале Шен Мен односно „Порта на рајот“. Со масирање на оваа точка се намалува стресот, како се подобрува имунитетот.
Оваа точка се наоѓа во увото….

 

А ова се советите од лекарот:
-За масажа користете стапче за уво и нежно масирајте ја точката. Дишете длабоко.
-Слушајте го телото.
-Цело време дишете длабоко
-Кога вдишувајте гледајте лево, а кога издишувате гледајте десно.
-Ќе почувствувате дека телото ви се смирува
Додатни совети
-Масирајте ја оваа точка со прсти
-Секој пат кога сте под стрес масирајте ја оваа точка
-Масирајте ја секоја ноќ пред спиење.Иако луѓето различно го доживуваат стресот, голем број после стресен настан чувствуваат непријатност, како и тежина дури и болка во телото.

Пронајдете не на следниве мрежи: