Објавена е листата за „најлоши лозинки“!Дали е и вашата меѓу нив?

Loading...

SplashData , компанијата која се занимава со производните апликации за „паметни телефони“, вклучувајќи ја и апликацијата за лозинки, објавила еден таканаречен попис на најкористените „најлоши“ лозинки во 2013 година.Првиот пат откога SplashData започна да се занимава со објавување на годишни пописи на „најлоши“ лозинки, лозинката “password”,  го изгубила првото место и паднала на второ.
Ова е листата на „најлоши лозинки“
1. 123456
2. password
3. 12345678
4. qwerty
5. abc123
6. 123456789
7. 111111
8. 1234567
9. iloveyou
10. adobe123
11. 123123
12. admin
13. 1234567890
14. letmein
15. photoshop
16. 1234
17. monkey
18. shadow
19. sunshine
20. 12345
21. password1
22. princess
23. azerty
24. trustno1
25. 000000Првиот пат откога SplashData започна да се занимава со објавување на годишни пописи на „најлоши“ лозинки, лозинката “password”,  г

loading...
Loading...