Од Фејсбук романсите може да се полуди

Loading...

Верувале или не, премногу поминато време на најпопуларната социјална мрежа особено ако Фејсбук се користи за пронаоѓање на партнер, може да доведе до многу сериозно психичко заболување.
Истражувачите од Универзитетот во Тел Авиву нашле врска помеѓу јавувањето на психотични епизоди кај луѓето кои се зависни од интернет.
Исто така студијата покажала поврзаност помеѓу психотичните напади и комуникацијата преку Фејсбук.
Сите учесници во испитувањето пателе од осаменост но немале никакви знаци на некој вид на психоза.
Па својата осаменост ја лечеле барајќи партнери на Фејсбук.
На почетокот романсите претставувале позитивно искуство, подоцна воделе до болка и чувство дека се предадени и на крај до чувство на ранливост поради напад на приватноста.
-Постепено се развивале симптоми на психоза. Луѓето полнале да прават илузии за личноста од екранот, некој дури искусиле и тактилни халуцинации, мислеле дека личноста на екранот ги допира. Сите ја идеализирале личноста со која комуницирале на интернер, и покрај тоа што никогаш не се запознале во живо.
Добрата вест е што со добра нега сите луѓе успешно се излечиле.Верувале или не, премногу поминато време на најпопуларната социјална мрежа особено ако Фејсбук се користи за пронаоѓањ

loading...