Од утре пилотите на „Луфтханза“ во штрајк!

Пилотите на германската авиокомпанија „Луфтханза“ најавија за утре осумчасовен штрајк на аеродромот во Франкфурт, поради што ќе бидат откажани голем број летови на еден од најфреквентните аеродроми во Германија.Штрајкот ќе трае од девет до 17 часот, се наведува во соопштението на синдикатот на пилотите на Луфтханза.
Ова е петти штрајк на пилотите на „Луфтханза“ за пет месеци, а тие се жалат пред се на условите за предвремено пензионирање и зголемување на старосната граница за заминување во предвремена пензија, која до крајот на минатата година беше на 55 годишна возраст.Штрајкот ќе трае од девет до 17 часот, се наведува во соопштението на синдикатот на пилотите на Луфтханза.
Ова е петти штрајк на пилотите н

Пронајдете не на следниве мрежи: