Одговорете на овие 3 прашања и ќе откриете дали сте подготвени за брак!

Loading...

Бракот бара многу труд и жртвување. Токму поради тоа, важно е да бидете подготвени и сигурни пред да го направите тој чекор. Како може да знаете дека навистина сте подготвени за брак?Верувале или не, доволно е да одговорите на само три прашања за да дознаете дали сте подготвени за брак:
1. Дали ви е најважна среќата на вашиот партнер?
Тајната на среќните врски и брак е кога и двајцата партнери ги ставаат интересите на другиот над своите. Овде не постојат ни тези ни филозофии, ниту пак некоја длабока порака, туку едноставно зошто некој би сакал да ја напушти личноста што се труди да го прави среќен?
2. Зошто го сакате партнерот?
Ако партнерот ве прави среќна личност, мора да откриете зошто. Дури тогаш ќе бидете сигурни дека и вашите чувства ќе бидат искрени, затоа што пеперутките што ги чувствувавте во стомакот на почетокот на врската, ќе исчезнат со времето.
3. Подготвени ли сте за живот за да се надополнувате еден со друг?
Важно е дали плановите со вашиот партнер се исти и дали сте подготвени да се откажете од вашите ставови и да прифатите туѓи? Ова најдобро се открива во разговор со партнерот.Верувале или не, доволно е да одговорите на само три прашања за да дознаете дали сте подготвени за брак:
1. Дали ви е најважна среќ

loading...
Loading...