Одгризал парче од носот на таткото, на мајка му ѝ ја пробил артеријата…

Маж (42), го нападнал таткото кој се обидел да се сокрие во кујната, но тој го скршил стаклото на вратата и почнал да го тепа. Мајката се обидувала да ги раздели. При тепачката, тој со нож си го убил таткото.Жупаниското државно обвинителство во Загреб, обвини еден маж за обид за убиство на родителите.
Имено, тој на 23 ноември околу 17 часот влегол во семејната куќа во која што живеел со родителите Б.Т. и С.Т. и без никаков повод го удрил татко му по глава и кога паднал на подот, продолжил да го удира по телото и главата. Несреќниот човек се обидел да избега во кујната, а мајката на обвинетиот се обидела да ја затвори вратата.
Но, синот со рачката од метлата го скршил стаклото и влегол во кујната каде што му забил нож во градите на таткото. Кога човекот паднал во несвест, синот му одгризал дел од носот. Потоа се оттргнал од него и замавнал со нож кон мајка му, при што ѝ ја пробил артеријата од десната рака.
Соседите повикале полиција и обвинетиот се наоѓа во притвор, каде што го очекува судењето.Жупаниското државно обвинителство во Загреб, обвини еден маж за обид за убиство на родителите.
Имено, тој на 23 ноември околу 17 часот влег

Пронајдете не на следниве мрежи: