Одложени измените на Законот за референдум

Loading...

Министерството за правда  во ново корегирано соопштение попладнево информира дека се одложени предложените измени на Законот за референдум. Потенцираат дека со измените не се менува суштината на законот, туку станува збор за усогласување на термини со други закони. Наведоа дека Законот за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните е донесен во септември 2005 година, a Изборниот Законик во март 2006 година. Потенцираат дека со измените не се менува суштината на законот, туку станува збор за усогласување на термини со други закони. Наведоа дек

loading...
Loading...