Одлучила да биде лезбејка на година дена и еве што се случило потоа

Loading...

„Како и што претпоставив, одреден број луѓе кои не ја прочитале оваа книга многу бурно реагирале за самиот наслов на мојата книга. Но, ова не е никаков социјален експеримент, туку низа случувања во мојот живот кои одблежаа еден период“, раскажала Брук.
Оваа Австралијанка вели дека се започнало така што се напила во еден бар и потоа се разбудила во својот кревет ужасно мамурна, со гола жена покрај себе. Потоа добила понуда да работи со режисер за една лезбејска серија во Сиднеј, а кратко потоа започнала врска со една од лезбејките од серијата.„Таа беше позната по својата умешност за момент да ги претвори стрејт девојките во геј“, рекла Брук.

Сепак, некои припадници на заедницата LGBT се навредиле поради насловот на книгата, бидејќи поедноставува многу сложена тема за сексуалноста и истакнува дека сексуалноста е лична работа. Брук тврди дека немала намера никого да вознемири ниту да навреди, туку да објасни дека сексуалноста е слободна работа.Брук тврди дека не треба да се одредуваат луѓето по тоа дали се гледаат со маж или со жена, но доколку некој сака да ја смсти во нкоја категорија, тогаш најдобро и било тоа да биде бисексуалка.
„Доколку имате таква среќа отворено да ја доживеете сексуалноста, тогаш сте во многу завидна ситуација, бидејќи не морате да го одбирате партнерот само според основа на полот. Можеби за десет до петнаесет години повторно ќе бидам со жена… но мојата мајка неодамна ми рече дека не би сакала тоа да се случи повторно“, раскажала Брук.„Како и што претпоставив, одреден број луѓе кои не ја прочитале оваа книга многу бурно реагирале за самиот наслов на мојата книга. Но, ова неБурк Хемфил е стрејт жена која едно утро се разбудила со гола жена во кревет покрај нејзе. Тоа ја инспирирало да ја истражува својата сексуалност и да стане лезбејка на година дена. Сега одлучила своето искуство да го напише во книга под името „Lesbian for a year“, а се со намера да ја раздвижи темата за толеранција и прифаќањето на луѓето со поинаква визија за сексуалноста.

loading...
Loading...