Одредте го точно основниот облик на телото и спречете ги грешките при купување на облека

Круша, јаболка, банана-  ве збнуваат  и  понекогаш  „овошните“ описи на обликот на телото па не можете да сфатите какво  е вашето  тело? За да ги  отстраниме сите најаснотии, ви претставуваме едноставен водич за препознавање на четири  основни  облици на телото.Сакате ли  конечно да дознаете кој е вашиот облик на телото  за повеќе  да не правите  грешки прикупување на облека која не ви  прилега? За тоа ќе ви  треба само  кројачко метро, хартија и  молив.
Измерете го  опсегот на рамената, струкот и колковите, а потоа пронајдете го  својо  облик на списокот од 4 облици  на телото.
Раменици: измерете  го опсегот  од едниот до  другиот врв на рамената. Нека  ви помогне некој  во  тоа бидејќи нема да можете сами  да го  држите метрото.
Гради: Се  метро прво опфатете го  грбот  а потоа и  градите  кои  никако  не смеете да ги  стискате.
Струк: Измерете го  струкот  во најмалиот дел, точно над папокот.
Колкови: Почнете да  мерите од едниот колк, точно  на местото  каде што  се наоѓа зглобот и потоа со  метро  опфатете го  задникот.
1.Облик на правоаголник: опсегот на рамениците, градите, струкот и колкот се еднакви.
2. Облик на превртен правоаголник: опсегот на рамената и  градите е поголем од опсегот на колковите.
3.Облик на триаголник: опсегот на колковите е поголем од рамената.
4. Облик на песочен часовник: опсегот на рамениците и колковите  е еднаков,  со значитено  помал и  дефиниран стук.Сакате ли  конечно да дознаете кој е вашиот облик на телото  за повеќе  да не правите  грешки прикупување на облека која не ви&

Пронајдете не на следниве мрежи: