Одвратно! Поради ова, почесто ќе ја менувате постелнината!

Loading...

Повеќето луѓе сметаат дека е во ред да се менува постелнината на секои две до три недели. Но повеќето од нив не се свесни дека спијат во сопствените фекалии.Додека спиеме се потиме, кожата ни се лупи, а се ослободуваат и телесни масла и други течности. На постелнината можете да најдете лиги, генитални течности и фекалии, особено ако спиете само во долна облека.
„Ако постелнината не ја перете редовно, а имате гребаници на телото, ова може да предизвика инфекции“, предупредува докторката Мери Марлоу.
Најбезбедно е да се менува постелнината еднаш неделно.Додека спиеме се потиме, кожата ни се лупи, а се ослободуваат и телесни масла и други течности. На постелнината можете да најдете лиги, генитални т

loading...