Огромен интерес за земјоделските субвенции во кочанско

Вкупно 3.040 земјоделци од кочанско поднеле барања за субвенции до 30 јуни, информира Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.– Според поднесените барања, најголем дел се за одгледување житни култури, подигање овошни и лозови насади, како и за сточарство, изјави раководителот на Подрачната единица Јордан Димитров.
Според него, интерес има и за субвенции во млекопроизводството. До 20 јуни аплицирале 654 млекопроизводители.
– Владините мерки во земјоделството придонесоа голем број млади да останат земјоделци, одбезбедувајки егзистенција за себе и за своите семејства, истакна Димитров.– Според поднесените барања, најголем дел се за одгледување житни култури, подигање овошни и лозови насади, како и за сточарство, изјави рако

Пронајдете не на следниве мрежи: