Охриѓани до СДСМ: „Дали Охрид заслужува да учи албански јазик“

Loading...

Стотици граѓани пред два дена се собраа на мирен протест во кој јасно кажаа дека се против двојазичноста на цела територија на МакедонијаОхриѓани му порачаа на Зоран Заев и на СДСМ дека нема да му дозволат да тргува со државните интереси.
Меѓутоа пораките од охриѓани не запреа тука. На повеќе места во градот на симболичен начин покажаа како би изгледала двојазичноста за која заговара СДСМ и нивниот лидер Заев.
Охриѓани напишаа и пораки до пратениците на СДСМ Томислав Тунтев и Жаклина Лазареска.
„Тунте, дали Охрид заслужува да учи албански?“

„Проф. Жаклина дали децата гласаа за двојазичност во Македонија? “

 Охриѓани му порачаа на Зоран Заев и на СДСМ дека нема да му дозволат да тргува со државните интереси.
Меѓутоа пораките од охриѓани не запре

loading...