Толку лесно се подготвува, а вусот е неверојатен. Да не кажеме- оргазмичен!Потребни состојки:
500 гр готово компир пире
250гр кашкавал
200 гр сланина исечена на тенки ленти
2 јајца
150гр презла
Половина лажичка сецкан магдонос
1 лажичка пармезан
Подготовка:
Од пирето направете топчиња, па во секое ставете коцка кашкавал. Топчињата потпоете ги во изматените јајца, потоа во мешавина од презла , пармезан и сецкан магдонос.
Сите топчиња замотајте ги во сланина. Па ставете ги на стапчиња за ражничи кои претхондно сте ги потопиле во вода. Топчињата пржете ги во врело масло, неколку минути, така што едниот крај од стапчето ќе го држите за да можете да ги вртите топчињата за да се испржат рамномерно. Кога ќе се спржат извадете ги на хартија за да се исцедат од вишокот маснотии.Потребни состојки:
500 гр готово компир пире
250гр кашкавал
200 гр сланина исечена на тенки ленти