Опаметете се на време: Поради овие 12 работи луѓето жалат пред да умрат!

Loading...

Животот е полн со избори и многу од нив влеваат несигурност и сомневање, затоа што никогаш навистина не знаме што би се случило ако направиме поинаков избор. Секогаш ќе постои нешто за што ќе се каеме, а шанса да го промениме тоа веќе нема да имаме.
Но, за што најмногу жалат луѓето?
Во продолжение 12 работи поради кои луѓето жалат пред да умрат:
1.Требаше да поминувам повеќе време со саканите
Времето кое го имаме не го цениме, а кога ќе помине никако не можеме да го вратиме.
2.Требаше помалку да се грижам
Грижата е само плод на нашата фантазија и страв.
3.Би сакал повеќе да простував
Потребно е да бидеме силна личност за да кажеме ИЗВИНИ а уште посилна да простиме.
4. Требаше повеќе да се залагам за себе
Никој не е поважен од вас самите.
5. Би сакал сам да го живеев мојот живот
Поминете го животот онака како вие што сакате, правете работи што ги сакате или барем обидете се.

 

6.Требаше да бидам поискрен
Ако се плашите да ја кажувате вистината и ако не сте искрени кон себе, лажењето ќе ви стане составен дел од вашиот живот.
7.Требаше помалку да работам
Ако постојано работите нешто што не ве инспирира, тогаш само си носите стрес во животот.
8.Требаше помалку да се грижам за туѓото мислење
Престанете да трошите време за тоа што мислат другите.
9. Требаше да го живеам животот СЕКОЈ ДЕН
Живејте во склад со своите желби а не според туѓите очекувања.
10.Требаше да се соочам со своите стравови
Животот се наоѓа меѓу вашите најголеми желби и вашите најголеми стравови.
11.Требаше да не трчам по погрешни работи
Не трчајте по нешто само затоа што и другите го сакаат.
12. Требаше да живеам во моментот
Направете промена веќе денес и потрудете се ова да биде ден за паметење.
Никогаш не знаеме кога за некои работи ќе биде прекасно!Секогаш ќе постои нешто за што ќе се каеме, а шанса да го промениме тоа веќе нема да имаме.
Но, за што најмногу жалат луѓето?
Во пр

loading...
Loading...