ОПАМЕТЕТЕ СЕ НА ВРЕМЕ: За овие 12 работи жалат луѓето ПРЕД ДА УМРАТ!

Loading...

Животот е полн со избори и многу од нив ни влеваат несигурности и сомнежи бидејќи никогаш не знаеме што би се случило кога би избрале нешто поразлично.Сепак, секогаш ќе постои нешто за кое ќе се каеме, бидејќи приликата која сме ја испуштиле, никогаш повеќе нема да се врати.
Пропаднати врски, пропуштени прилики, лоши проценки… Некои избори се едноставни, но покасно излегува нешто спротивно. Сепак, некои работи поради кои се каеме се подлабоки и многу посложени. Обично не се однесуваат на конкретен случај, туку на начинот на кој сме го доживеале животот.
Поради овие 12 работи многумина од луѓето жалат пред да умрат.
1.Би сакал да поминам повеќе време со саканите
Времето кое го имаме на оваа планета лесно го земаме здраво за готово и го забораваме, а кога ќе помине никогаш не можеме да го вратиме.
2. Би сакал помалку да се грижев
Грижата е само плод на нашите желби и фантазии и страв од работите кои не сакаме да ни се случат.Грижете се помалку!
3. Би сакал повеќе да простував
Потребно е да се биде силна личност и да се умее да се каже „извини“, а уште посилна да се прости. Простувајте и заборавајте, ослободете се и уживајте во животот.
4. Би сакал повеќе да вложував во себеси
Никогаш немојте себеси да си дозволите некој да ве малтретира или замолчува. Никој не е поважен од вас самите.
5.Би сакал да живеев свој живот
Никогаш немојте себеси да си дозволите работи кои не ги сакате. Започнете свој бизнис, изградете кариера, засновајте семејство или истрчајте маратон. Успешниот живот е оној кој го живеете на свој начин.
6.Би сакал да бев малку поискрен
Доколку се плашите да ја зборувате вистината и доколку не сте искрени пред самите себеси, лажењето ќе стане составен дел од вашиот живот.
Знаеме кога ни доаѓа судниот час – Еве што чувствуваат луѓето пред смртта!

 

ОВА СЕ СЛУЧУВА ПОСЛЕ СМРТТА- Открива жената на која и се појавил починатиот брат!
7. Би сакал да работев помалку
Доколку константно работите нешто спрема кое не чувствувате страст, само ќе си внесете дополнителен стрес во вашиот живот. Дури и кога ќе ја имате страста морате да направите баланс измеѓу работата и остатокот од вашиот живот.
8. Би сакал  помалку да се грижев за туѓото мислење
Престанете да го трошите времето на туѓото мислење. На крајот на краиштата, тоа е само мислење на оние кои не ја знаат вашата реалност.
9. Би сакал да го живеев животот како што сакам јас
Живејте со своите желби а не со туѓите очекувања. Доколку се задоволите со животот кој е многу малку од она кое знаете дека можете да го живеете, тогаш никогаш нема да живеете како што сакате вие.
10. Би сакал да се соочам со своите стравови
Животот се наоѓа помеѓу вашите најголеми желби и вашиот најголем страв. Запомнете, стравот е само привремен, но покасно трае засекогаш.
11. Би сакал да престанам да копнеам по погрешни работи
Кога ќе престанете да копнеете по погрешните работи, ќе си дадете прилика вистинските работи да ви се појават во животот.
12. Би сакал повеќе да  да живеев за моментите
Направете промена уште денес и потрудете се ова да биде ден за паметење. Размислете за својата работа, живот и љубовна врска и запрашајте се како да ги подобрите.
Запрашајте се што е тоа за кое сакате да се потрудите во моментот, а знаете дека ќе се каете доколку не го направите. Ако постои нешто такво не чекајте ниту минута.
Никогаш не знаеме кога за некои работи ќе биде предоцна!Сепак, секогаш ќе постои нешто за кое ќе се каеме, бидејќи приликата која сме ја испуштиле, никогаш повеќе нема да се врати.
Пропаднати врс

loading...
Loading...