ОПАСЕН тренд владее на интернет: Што и да правите, никако не го ставајте ОВА МЕЃУ НОЗАТЕ!

Loading...

Трендот на детоксикација на вагината е се популарен во светот, па така стигна и кај нас. По женските форуми на големо се разменуваат рецепти за комбинација на билки, чаеви, етерични масла и други природни состојки кои чинат чуда по прашање на отстранување на токсините од вагината и матката- но докторите предупредуваат дека ова може да има лош ефект.Се почна од  една американска компанија која почна да произведува и да продава ќесички, кои наводно служат токму за детоксикација на вагината  и матката. Рецептот е многу едноставен- ставете ги внатре, како  тампон или вагиналета, и  оставете билкитеда ја одработат својата „магија“. Тука  е и конецот, со кој  по  детоксикацијата ќе ја извлечете вреќичката.

Жените веднаш полудеа за новиот, револуционерен и сосесма природен начин за чистење, и  набрзо почнаа да смислуваат сопствени рецепти. Но, пред да завршите со  ќесичка чај од камилица меѓу нозете, слушнете  што мислат за тоа експертите.
„За разни проблеми постојат  вагиналети кои  се купуваат во аптека и се многу ефикасни. Се работи   за медицински средства кои се испитани и безбедни, и секако  не би требало да се користат без лекарски надзор.

Но, ставањето билки, чаеви или било какви други природни  средства кои  ги правите сами дома не само што не се ефикасни, туку може да биде и опасно поради внесувањето бактерии“, истекнуваат гинеколозите.

Со други зборови, со ставањето чај таму долу, каде што не му е место, ризикувате да добиете некоја бактерија или инфекција, наместо да ги решите оние старите. Покрај бактериите, може да настане промеа на природната рН вредност на овој  многу деликатен дел од телото- а да не зборуваме за фактот дека скоро ништо од овие „производи“ не е медицински тестирано.Се почна од  една американска компанија која почна да произведува и да продава ќесички, кои наводно служат токму за детоксикација на вагината&

loading...
Loading...