Опасен вирус зема замав: Еве како да се заштитите пред да биде предоцна!

Loading...

Хуман папилома вирусот ги напаѓ и мажите и жените, а се пренесува преку сексуален пат. Доколку  не се лечи, може да биде сериозно бидејќи  може да доведе до  создавање на рак. Затоа бидете внимателни и  затитете се .Научниците  откриле   дури  100 вида  ваков вирус. Некои  врсти  предизвикуваат  обични  брадавици на нозете и рацете, но  се безопасни. Но  сепак  постојат  скоро  0 вида на овој вирус кои  можат  да се појават на гениталното  подрачје. Развојот на овој  вид може да доведе и  до  рак.
Вирусот може  да се шири со  контакт  на гениталиите, телесни течности или  контакт  со  кожа на заразена личност. Но, најчесто се пренесува по   пат на сексуални односи.
Сепак, морате да знаете дека ни  кондомите не се 100 проценти   сигурни  во  заштитата од овој  вирус. Се  советува гинеколошки преглед за подетално  советување.
Дури  10 или 20 години по  заразеноста  од овој вирус , постои можност за развој  на рак на грлото на матката.Научниците  откриле   дури  100 вида  ваков вирус. Некои  врсти  предизвикуваат  обични  брадавици на

loading...