ОПУШТЕНИ ИЛИ СРАМЕЖЛИВИ: Што говори за вас кафето кое го пиете?

Бројните истражувања ја покажале добрата страна на пиењето кафе. Не само што неколку шољи кафе на ден го смалуваат ризикот од срцевиот удар, туку и мирисот на кафето прави да бидете помалку стресни.И врстата на кафе кое со задоволство го пиете, говори многу за вашата личност.
 КАФЕ СО МЛЕКО
Личност која сака удобност и опуштање.
Додавањето на млеко или шеќер во кафето значи дека суровиот свет го правите малку посладок. Овие личности сигурно имаат шоља за кафе и маичка со детски мотиви, кои покажуваат дека длабоко во себе се сеуште се деца. На лицето секогаш имаат насмевка, дури и кога се обидуваат да бидат сериозни.
Позиција за пиење кафе: Хоризонтална!
 ЕСПРЕСО КАФЕ
Вредни лидери, секогаш во движење.
Дневно може да испие и до 6 шољи кафе. За да каже се сто мисли, честопати ,,голта” самогласки.
 

КАПУЧИНО
Друштвени, креативни и оптимистични.
Способен е да води повеќе разговори оддеднаш: разговара на телефон и со конобарот во исто време.
Околу нив секогаш се наоѓаат направени оригами од хартија или пак од салфета, а во кафулињата се чувствуваат како дома. Тие всушност, се нивната втора куќа, а сите останати се гости.
 ЦРНО КАФЕ
Тивки и чудни.
Секогаш носат чисто црно одело, едно од повеќето кои ги поседува. ,,Урнебесната” шоља од која пие кафе, покажува дека не се толку озбилни, има бркови и уредна фризура.
Со години користи стар компјутер и носи чорапи во боја, кои сите ги приметуваат.
 И врстата на кафе кое со задоволство го пиете, говори многу за вашата личност.
 КАФЕ СО МЛЕКО
Личност која са

Пронајдете не на следниве мрежи: