Ослободете се од главоболката и високиот крвен притисок со овој едноставен и природен лек

Loading...

Ако имате силна и неподнослива главоболка или висок црвен притисок, пробајте го овој природен лек, кој ќе ја острани болката за само 20 минути. Потребно ви е само газа или обична памучна ткаенина, што подоцна ќе се користи како облога. Свиткајте ја газата во 8 слоеви и облогата поставете ја на челото.
Растворете 2 лажички сол во 250 мл топла вода (60-70 степени). Сега имате лек со 8 % сол.
Измијте го челото, ушите и вратот со топла вода. Ставете ја газата во растворот од сол, истиснете го вишокот и применете ја облогата на челото, вратот и околу ушите. Подобро ќе биде ако легнете, додека облогата не си ја заврши својата работа.

Откако ќе прилегнете 20 минути, ќе почувствувате олеснување.  Потоа отстранете ја облогата и исплакнете го вратот, челото и ушите.
Внесувањето на многу сол во организмот, предизвикува отекување и висок крвен притисок, но облогите од сол имаат спротивен ефект. Тие влијаат на вашето здравје преку кожата и ги отстрануваат вишокот на течности од организмот. На сличен начин можете да ги излечите и потечените стапала. Потребно ви е само газа или обична памучна ткаенина, што подоцна ќе се користи како облога. Свиткајте ја газата во 8 слоеви и облогата поставете ја

loading...
Loading...