Ослободете се од поткожните влакна ЗАСЕКОГАШ!

Loading...

Поткожните влакна можат да предизвикаат големи проблеми, од обична болка, до поткожни инфекции. Освен тоа, тие не изгледаат убаво на кожата. Еве како да ги отстраните.Депилацијата е доволна ноќна мора за секоја жена и без поткожни влакна. А овој проблем, само дополнително го руши расположението. Овде се кријат мали тајни, кои ќе ве ослободат од ваквите маки.
Некои велат дека поткожните влакна се појавуваат кога жените се депилираат со депилатор и восок, но и оние кои користат брич.
Од овој проблем најлесно можете да се ослободите со внимателна депилација и уште повнимателно подготвување на телото.
– Пред секоја депилација, направете добар пилинг, за да ги тргнете мртвите ќелии.
– Секојневно мачкајте се со хидратантна крема.
– Секогаш користете нови бричови.
– По депилација со депилатор и восок, кожата негувајте ја со лосион за смирување или алое вера.
Доколку и по овие совети, имате поткожни влакна, најдобро е да се обратите на козметичар или дерматолог.Депилацијата е доволна ноќна мора за секоја жена и без поткожни влакна. А овој проблем, само дополнително го руши расположението. Овде се кријат ма

loading...