ОСЛОБОДЕТЕ се од заморот и стресот на сосема удобен начин – за само 5 минути! Еве како…

Loading...

Нашите прсти постојано работат за нас и поради тоа во нив се зголемува напнатоста, а со текот на годините стануваат сѐ помалку подвижни. Со тоа што ќе ги опуштиме, од нив ќе излезе напнатоста која се собира во целиот организам.Масажата се применува веќе со векови и се смета за ефикасна метода за подобрување на состојбата на психофизичкиот развој на човекот. Токму поради тоа, во последните десет години се бележи пораст во популарноста на масажата.
Оваа масажа на прстите трае 5 минути и целосно ќе ве релаксира, ќе ја отстрани главоболката и ги прочистува дишните патишта.
Постапка на масажата:
Вежба 1
Фатете го малиот прст и протресете го благо со показалецот за да ја остраните мускулната напнатост. Потоа, вртете го малиот прст во насока на стрелките на часовникот. По 10 секунди сменете ја насоката. Веднаш потоа, истата вежба применете ја и со останатите прсти.
Вежба 2
Со притискањето на коренот на секој прст, можете да предизвикате зголемување на животната енергија. На пример, на крајот од палецот се наоѓа рефлексна зона која е поврзана со белите дробови и со нејзиното масирање ги прочистувате дишните патишта и носните шуплини.
Вежба 3
Притиснете ја раката во тупаница, но така што внатре да остане празен простор – во неговата внатрешност ставете го палецот од другата рака. Стегнете ја тупаницата, цврсто зафатувајќи го палецот и полека повлечете го, како да се обидувате да го растегнете. Потоа, направете го истото и со останатите прсти.
Вежба 4
Протресете ги дланките. Би требало во нив да почувствувате толина и опуштеност.
Пробајте веднаш да ги направите овие вежби!Масажата се применува веќе со векови и се смета за ефикасна метода за подобрување на состојбата на психофизичкиот развој на човекот. Токму поради т

loading...
Loading...