Ослободете се засекогаш од смрдливите стапала со помош на оваа купка!

Луѓето кои работат од 8 до 10 часови во текот на денот во исти обувки се соочуваат со овој проблем, кој во суштина е нормална појава.Сепак, проблемот со непријатниот мирис кај стапалата може да се гледа од неколку аспекти. Покрај многучасовната “зарбеност” на стапалата поради работните обврски, многу луѓе имаат проблем и со прекумерно потење!
Па така, кај оваа група на луѓе, многу полесно се размножуваат бактериите на стапалата и се шири непријатен мирис. 
Третата група, која е во минимален број припаѓа на оние кои едноставно ја занемаруваат личната хигиена, односно, неколку дена по ред не ги менуваат чорапите и не одржуваат редовна хигиена на долните екстремитети.
Во секој случај, ова подолу можеби е генијалното решение! Постапка која изгледа несекојдневна и необична, но навистина помага. Многумина кои ја пробале се воодушевени од ефикасноста.
Потребни состојки:
4 шолји топла вода
Голем лавор (сад) за потопување на нозете
Постапка:
Наполнете го лаворот со топла вода и ставете ги вреќичките со чај внатре. Оставете така да стојат околу 20 минути. Ставете ги нозете внатре во водата и држете ги така половина час. Постапката повторувајте ја секојдневно во траење од намалку 10 дена.
Друг ефикасен начин за справување со овој проблем е содата бикарбона. 
Нанесувајте сода секојдневно на стапалата, пред да ги облечете чорапите и чевлите, во траење од 2 до 3 недели. 
Миризбата моментално ќе се неутрализира, а содата ќе влијае и на спречување на создавање бактерии кои ги поттикнуваат потните жлезди.Сепак, проблемот со непријатниот мирис кај стапалата може да се гледа од неколку аспекти. Покрај многучасовната “зарбеност” на стапалат

Пронајдете не на следниве мрежи: