Осуден на 55 години затвор за бруталното злоупотребување на куче!

Loading...

Полскиот имигрант обвинет за злоупотреба на Пит Бул кутре беше осуден на парична казна од половина милион долари и ќе мора да помине 55 години во затвор. Ова е веста која конечно ги воодушеви љубителите на животните ширум светот..Окружниот суд во Бостон покажа дека Радослав Артур е виновен за 11 точки од обвинението, на што тој беше обвинет за брутално злоупотребување на животни. Тој беше осуден на пет години затвор за секој убод. Судот утврди дека износот на неговата кауција е пет милиони долари. Радослав беше обвинет за тортура на кученце по име Dou. Откако кученцето е најдено тешко повредено и изнемоштено, надлежните органи мораа да му ги скратат маките и да го успијат ова кутро кученце. 

 

Се покажа дека, откако тој станал сопственик на кученцето го изгладнувал, го бодел со нож, го горел и го тепал кутрето од расата Пит Бул. Тој повеќе пати напаѓал и повредувал невино животни, дури и со користење на некои средновековни тортурни техники, изјавуваат анонимни очевидци.
Веста за неговата казна ги воодушеви сите љубители на животните од целиот свет. Граѓаните на Бостон се собраа околу Окружниот суд да ја поддржат оваа одлука. Многу од тие граѓани носеа маици со слика на мало кутре и со солзи во очите ја поздравија правдата. Иако ова мало кутре не успеа да се спаси, сепак ова е предупредување за сите. Ова е историска пресудата во заштита на животните … Казни стануваат се поголеми!Окружниот суд во Бостон покажа дека Радослав Артур е виновен за 11 точки од обвинението, на што тој беше обвинет за брутално злоупотребување на жив

loading...
Loading...