Осум работи од кои смртно се плашиме, а не би требало

Loading...

Светот во кој живееме обилува со опасности – од економска криза до сообраќајки, но многумина се плашат и од работи кои се релативно безопасни, или кои ретко или никогаш не се случуваат. Да останеме сами дома
На Кевн Мекалистер не му одеше лошо, дури и се прослави.
Патување авто-стоп
Неколку злочини и агресивни, негативни кампањи ги вратија младите од идејата за ова евтино и забавно патување. Иако податоците покажуваат дека криминалните напади на стоперите се многу ретки.
Страв од бактерија
Многу од бактериите со кои сме опкружени и кои живеат во нас не се штетни, а многу се исклучително корисни, па дури и неопходни за нас.
Страв од вакцина
Опасните компликации предизвикани од вакцината се јавуваат многу ретко, а цената на избегнувањето на вакцината во човечкиот живот, далеку ја прејдува онаа која со себе го влече ризикот од компликации.

Се плашиме да летаме со авион
Авионскиот превоз е далеку побезбеден од патниот, а со понатамошниот развој станува се побезбеден.
Страв од проголтана гума за џвакање
Системот за варење може многу лесно да ја исфрли проголтаната гума за џвакање, особено ако тоа не ви се случува често.
Пукање на прстите создава артритис
Приказната дека пукањето на прстите предизвикува артритис е обичен мит. Не е ни корисно, ни штетно, иако звукот кој го произведува може да ја нервира вашата околина.
Ајкули
Нападите од ајкула на луѓе се многу поретки отколку што се верува, а уште поретко завршуваат со фатален исход. Тоа се разбира, не значи дека со ајкулите треба да се игра, но не и дека поради нив треба да се избегнува пливање. Од друга страна само да се знае: Луѓето секој час убиваат по 11.417 ајкули. Да останеме сами дома
На Кевн Мекалистер не му одеше лошо, дури и се прослави.
Патување авто-стоп

loading...
Loading...