Осумдесет лица стрелани на стадион во Северна Кореја затоа што гледале забранети серии

Loading...

Голем дел од погубените биле обвинети за гледање на јужнокорејски тв-драми, а неколкумина за проституција. Гледањето на забранети серии и филмови, посебно оние од Јужна Кореја, е строго казниво во Северна Кореја.Во Северна Кореја  власта погубила околу 80 лица во седум градови на трети ноември, поради гледање на забранети јужнокорејски тв-серии, објавил јужнокорејскиот дневен весник „JoongAng Ilbo”.Имено, околу 10.000 лица се собрале на спортскиот стадион за да бидат сведоци на стрелање на 8 лица.
Голем дел од погубените биле обвинети за гледање на јужнокорејски тв-драми, а неколкумина за проституција. Гледањето на забранети серии и филмови, посебно оние од Јужна Кореја, е строго казниво во Северна Кореја.Во Северна Кореја  власта погубила околу 80 лица во седум градови на трети ноември, поради гледање на забранети ј

loading...
Loading...