Откако ќе го прочитате ова НИКОГАШ нема да ја фрлате лушпата од кромидот!

Сите ја фрлате лушпата од кромидот, но не знаете колку е таа добра за вашето здравје. Некои најдобри делови од зеленчукот редовно се фрлаат, а се всушност многу корисни!Предности од користењето на лушпата од кромидот:
Го намалува холестеролот и крвниот притисок
Се бори против алергии
Намалува воспаленија
Го поддржува растот и функцијата на мускулите
Лекува депресија
Третира некои облици на рак
Останати употреби:
Некои луѓе ја препорачуваат лушпата од кромидот за смирување на чешање на кожата. Исто така, чорба од кромид е популарна за омекнување на косата.
Следен пат размислете пред да ја фрлите лушпата од кромидот…Предности од користењето на лушпата од кромидот:
Го намалува холестеролот и крвниот притисок
Се бори против алерги

Пронајдете не на следниве мрежи: