Откажани над 170 летови поради невреме во Амстердам

Невреме проследено со силен ветер, предизвика прекини на сообраќајот на аеродромот Схипхол во холандскиот град Амстердам.Ветерот дува со брзина до 120 километри на час, поради што аеродромската управа откажа 176 од предвидените 1.200 летови и најави дека е можно да откаже и дополнителни полети.
Преостанатите слетување и полетување се спроведуваат со доцнење од по половина час.
Схипхол е еден од најпрометните аеродроми во Европа.Ветерот дува со брзина до 120 километри на час, поради што аеродромската управа откажа 176 од предвидените 1.200 летови и најави дека е можно да от

Пронајдете не на следниве мрежи: