Откажете ги плановите за викендов!

Loading...

Може ќе морате да ги откажете своите планови за викенд бидејќи изгледа дека во вечер ќе се појави тн. „Црна Месечина“. Според некои верувања, оваа појава предвидува речиси крај на светот.„Црната Месечина“ ја опфаќа западната земјина хемосфера во вечерва. Ова случување се опишува првенствено во Библијата во Евангелието по Лука, каде се наведува дека по знакот на месечината, сонцето и ѕвездите ќе има период на страв како што според некои мислења се поврзува со апокалипса и Христовото доаѓање на земјата. 
Во Евангелието по Матеј исто така се опишува ова случување „ Веднаш после тие искушенија Сонцето ќе се затемни, а Месечината нема да сјае, ѕвездите ќе паѓаат, а силата на небото ќе биде раздрмано. 
– Се ближи крајот на светот и секој ден сме се поблиску до Исус. Никој нема да може да побегне од тоа што нас не очекува, рекол анонимен корисник на Фејсбук, кој ја  протолкувал појавата на „Црната Месечина“.
Спектакуларната глетка на „Црната Месечина„ се случува кога светлата страна на Земјиниот приорден сателит ќе биде зафатен со нејзината сенка, па тука Месечината е невозможно да се види. 
Научниците тврдат дека нема причина да се грижат и животот на планетата Земја продолжува како и до сега.„Црната Месечина“ ја опфаќа западната земјина хемосфера во вечерва. Ова случување се опишува првенствено во Библијата во Евангелието по

loading...