Откриен идентитетот на агентот за кој пишуваше Мирка Велиновска

Веќе трет ден како колумната на Мирка Велиновска објавена во дневниот весник „Дневник“ под наслов „Агентот Тесла ќе лета за Вашингтон како личен багаж на Бејли“, предизвикува бура реакции и масовна заинтересираност за тоа кој се крие позади псевдонимот на агентот „Тесла“Благодарение на експликацијата и деталното профилирање на Тесла, на мал дел од Македонската јавност уште веднаш и беше јасно за чиј псевдоним се работи, и кое всушност лицето кое се крие позади кодното име.
Имено, како што објавија некои добро упатени Македонски новинари на своите ФБ страници, се работи за политичкиот советник во Амбасадата на САД, кој веќе две децении е незаменлив дел од локалниот „стаф“ на амбасадата.
Многумина се прашуваат денеска кој е “Тесла” од колумната на Мирка.Тоа е Митко Бурчевски од скопски Карпош, долгогодишен “локалец” во американската амбасада во Скопје. Да, да, оној истиот за кого Миленко Неделковски пишуваше и предупредуваше за неговите субверзивни дејствија во Македонија, но ете, сега и “Класната” се сети на него.
А, бидејќи се трудам секогаш да им дадам комплетни информации на моите пријатели, еве ви и фотографија од истиот како игра баскет со екс-премиерот Груевски и министрите Мисајловски, Спасов и Тодоров! Ревносно го чува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ да не му поентираИ да, и јас сум одамна во прашалници за Стокхолм синдромот на Груевци да го минуваат своето слободно време со својот џелат!
П.С. “Теслава” е исто така и татко на македонската претставничка на годинешната Евровизија (значи и САД, по Австралија, ќе учествува на ова европско натпреварување, само под македонско знаме!). – пишува еден добро упатен Македонски новинар на својата ФБ страница.Благодарение на експликацијата и деталното профилирање на Тесла, на мал дел од Македонската јавност уште веднаш и беше јасно за чиј псевдоним се ра

Пронајдете не на следниве мрежи: