Откриена мистеријата за кандидатите на ИКС фактор

Loading...

Сите учесници во финалето на  ИКС фактор, неслучајно се тука. Се си има логичен ред. Има учесници од Србија, од Црна Гора од Макдонија и од Босна и Херцеговина, со што се опфатени сите земји, жителите на сите земји ќе бидат мотивирани да гласаат. Ова е само првиот дел од генијално искомпонираниот состав на финалистите во Икс фактор. Ова ќе биде мој личен, или не толку личен осврт, кој се надевам дека нема да биде сфатен како пресврт, бидејќи немам лошо мислење за никој од кандидатите, напротив, го следам Икс факторот од самиот почеток и ги анализирам сите фактори во него и факторите кои влијаат на нив. Всушност…
Тромбонистот прв што отпадна мислеа дека ќе му влече гласови оти одлично пееше, ама не зедоа во предвид дека е многу дебилен и крајно не привлечен.
Онаа Александра Секулиќ беше вратена во шоуто, за сите напалени манијаци да гласаат за неа, арно ама, за среќа се покажа дека нема толку напалени манијаци на Балканов и таа благовремено отпадна.
За Алекса Перовиќ, оној што мисли дека низ него тече шпанска крв, се најде во финалето за да привлече симпатии, а со тоа и гласови од тинејџерките и добро си ја заврши работата, бидеќи е таков, не знам… мазен, без брада.
За оние Докотори никој не би гласал оти се грдички, ама 5 души се, доволно е да гласаат само нивните фамилии. Нивните фамилии се покажаа како доволно агилни и докторите се најдоа во големото финале.
Исто беше и со 4U, тие се 4 и доволно беше да им гласаат фамилиите, ама овие докториве повеќе ги сакаат од дома и еве гледате до каде стигнаа.
за Александра Брковиќ би гласале садисти и мазохисти, бидеќи кога пее имам чувство дека некој ја малтретира и дека сака да ми влезе низ телевизор дома и да ме задави. Настапот кога таа отпадна, најверојатно и беше најнежниот настап и затоа отпадна, бидејќи не ги беше задоволила критериумите на садо-мазо популацијата која гласаше за неа. Впрочем, Брковиќ не отпадна преку дуел, туку продукцијата на Икс фактор ја прогласи за persona non grata.
За босанецот Маид, би гласале сите што барем малку имаат весељачки, фолк нагони. Фолк нагоните често ги декларираме како “селска” ствар, а блканот е селско место, па затоа Маид е во големото финале, бидејќи цело е кога има се!
А нашиот…?

За нашиот Кајмакоски би гласале сите повозрасни девојки кои сакаат нежни гастарбајтери, а мислам дека би гласале и сите македонци кои имаат пари за кредит, мада ретко кој има. Нашиот влезе во големото финале и покрај тоа што голтна текст од познатата песната на неговиот ментор. Најверојатно на Даниел не му е толку позната песната, бидејќи цел живот живеел во Австрија. Ти само пеј Кајмаче, стихот што го голтна ќе го покакаш, ние ти се радуваме како да сме победиле на Евровизија.
Понатаму…
Лукијан пее супер, ама ипак мислам  дека на грешка е тука, можеби е тука само заради името, многу му е византиско, а Византија била голема империја, а од историјата ни е познато дека не се може ништо големо, без големите сили, затоа тој е во топ 5 фактори.
А да, Тамара Милановиќ, неа за малку ќе ја заборавев… изгледа и организаторите заборавиле да ја исфрлат и се најде во големото финале.
Е сега не ми текнува како се викаше онаа плавата, заблестатa и неа ќе ја заборавев, таа бше тука само оти некој познат српски пеач и беше татко, не памтам кој, ама ете правдата беше задоволена и отпадна меѓу првите, татко е не бил дотолку влијателен.
Харис Чато беше тука само за да Илма не биде сама, да има и некој друг премлад. Чато можеби да беше тука и за да им служи како утеха на сите што мислат дека се грди. Дечкото имаше најтрауматично отпаѓање, тој многу плачеше, изгледа оти му текна дека треба да се врати на училиште.
Илма е тука бидеќи за неа ќе гласаат сите педофили на Балканот, не дека е преубава, туку дека немаат друг избор. Нема да ги коментирам нејзините бркови, патриот сум, за бркови повеќе го почитувам Гоце Делчев. Илма си издржа до самиот крај и за малку не се пласира во големото финале. Долго време издржа во Икс факторот, којзнае колку материјал и се има натрупано за учење.
На Фифи му/и направија бенд, оти мислеа дека целата геј популација ќе гласа за него/неа, ама овие оти се педери не гласаа и Фифи отпадна.
Г. АнгелескиОва ќе биде мој личен, или не толку личен осврт, кој се надевам дека нема да биде сфатен како пресврт, бидејќи немам лошо мислење за никој од канди

loading...
Loading...