Откриена вистина за животот после смртта

Loading...

Шон Карол, козмолог и професор по физика од угледен универзитет во Калифорнија тврди дека животот после смртта постои, идеја која ја бројни светски религии.
 
 
 Ние потполно ги разбираме законите на физиката кои стојат  во позадината на секојдневниот живот, вели Керол додавајќи како се она што се случува во стварноста мора да биде во рамката на возможното.
Да би постоел животот после смртта, свеста би морала да биде одвоена од нашето физичко тело, а тоа не е случај, тврди физичарот.
Свеста е на доста елемантарно ниво, низ атоми и електрони кои го створуваат она што го нарекуваме ум.
Карол смета дека законите на физиката не им дозволуваат на тие честички да функционираат на тој начин по човечковата смрт.
-Идејата е дека некој вид на свест постои затоа што нашата тела умираат и се распаѓаат на атоми кои конституираат телото и има еден голем, непремостлив проблем. Имено, ние потполно ги разбираме законите на физиката кои го одредуваат нашиот секојдневен живот и не постои ниту еден начин тие закони да дозволат “преживување“ на информациите похраните во нашите мозоци по смртта, напиша Карол за Scientific American.
-Не постои причина да бидеме агностици околу идеите кои се драматично некомпатибилни со се што знаеме во модерната наука. Една кога ќе ја навладееме нашата неволја да се соочиме со старноста по ова прашање, можеме да позабавиме со многу интересни прашања, како оние за начинот на кои човековата свет навистина функционира, заклучува Карол.
 
 Ние потполно ги разбираме законите на физиката кои стојат  во позадината на секојдневниот живот, вели Керол додавајќи како се она што се

loading...